F I B O
champion cup مسابقه سبد دمو معامله‌گران برتر فیبو champion cup

آموزش بهینه‌سازی استراتژی‌های شخصی از طریق تلفیق با شبیه‌سازی‌های فیبو

آموزش بهینه‌سازی استراتژی‌های شخصی از طریق تلفیق با شبیه‌سازی‌های فیبو

آموزشی - هوش مصنوعی


آموزش بهینه‌سازی استراتژی‌های شخصی از طریق تلفیق با شبیه‌سازی‌های فیبو

استفاده از استراتژیهای شخصی همواره با چالش‌هایی مانند:

  • تایید نقطه ورود
  • انتخاب ناحیه حد ضرر
  • تعیین ناحیه حد سود قیمتی
  • پلن و استراتژی مناسب مدیریت سرمایه
  • کنترل بار روانی معامله کردن

مواجه بوده است.
که شبیه‌سازی‌های فیبو می‌توانند با توجه به مزایایی که دارا هستند یک مکمل خوب در جهت بهینه‌سازی استراتژی معاملاتی شما باشند.
از جمله مزایای شبیه‌سازی‌های فیبو می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • مشخص شدن حد ضرر
  • مشخص شدن حد سود
  • مشخص شدن زمان بهینه خروج از معامله
  • مشخص شدن احتمال وقوع سناریو مشخص شده
  • قدرت تحلیل فراتر از تکنیکال روز دنیا و یادگیری مداوم متناسب با پیچیده شدن بازار
  • پیش بودن نسبت به قیمت (بر خلاف اندیکاتورها و اسیلاتورها که تاخیر تایید نسبت به قیمت دارند و یا سبک‌های پرایس اکشن که نیاز به تاییدیه زمان حال دارند)

حال با توجه به موارد فوق با چند مثال، نحوه‌ی تلفیق شبیه‌سازی‌های فیبو با استراتژی شخصی را توضیح خواهیم داد :
مثال اول: تلفیق تحلیل های بر اساس اسیلاتور با شبیه‌سازی‌های فیبو:


در تصویر فوق فرض کنید شما هدف معامله کردن با اسیلاتور rsi را دارید و با حد ضرر بالاتر از قیمت تاچ شده می‌خواهید وارد معامله‌ی فروش شوید. قاعدتا در همین ابتدا چند موضوع مبهم است.

  • اول اینکه آیا حد ضرر بهینه در نظر گرفته شده است؟
  • دوم آنکه حد سود معامله در چه قیمتی باشد؟
  • و سوم اینکه احتمال موفقیت بالاست یا نه ؟

بررسی اولیه شبیه سازی‌های فیبو نشان می‌دهد ساختار دارای یک شاخه‌ی صعودی و سپس نزول است. پس در همین ابتدا مشخص می‌شود حد ضرر درج شده احتمال زیاد تاچ می‌شود و بهتر است حد ضرر حوالی 1.2915 یعنی بالاتر از high شبیه سازی ابزاری با کیفیت (شبیه سازی قرمز) ثبت شود و نقطه ورود نیز حوالی 1.2910 باشد.
نکته دوم بدست آوردن حد سود معامله است که در این شبیه سازی 1.2895 حد سود تاچ شده شبیه‌سازی می‌باشد.

 

در شبیه‌سازی بعد در تصویر بالا نیز مشاهده می‌کنید که وجود یک شاخه صعودی تایید شده است.

 

 

همانگونه که در تصویر فوق مشاهده می‌کنید، پوزیشن دارای زیان و با حد سود مبهم تبدیل به یک موقعیت معاملاتی با حد سود و ضرر مشخص و احتمال وقوع بالا و جذاب شد و حد سود این معامله تاچ گردید.

-----------------------

مثال دوم: معامله در سطوح با احتمال بالای وجود نقدینگی

 

فرض کنید انتظار واکنش منفی به گره قیمتی 1.0986 را دارید و با حد ضرر 1.0994 می خواهید یک موقعیت فروش را باز نمائید.
باز هم تارگت قیمتی مد نظر شما و احتمال وقوع این پوزیشن مشخص نیست.

 

همانگونه که مشاهده می‌کنید شبیه‌سازی‌های فیبو به‌صورت همگن، نفوذ قیمت به بالای این سطح قیمتی و واکنش منفی به سطح 1.1000 الی 1.1005 را نشان می‌دهند. پس کاربر در صورت درج حد ضرر 1.0994 احتمالا دچار ضرر می‌شود.

معامله‌ی بهتر:
معامله‌گر می‌تواند وارد پوزیشن فروش در سطح ذکر شده ( 1.1000 - 1.1005) با حد ضرر 1.1010 شود و یک معامله جذاب با احتمال وقوع بالا (با توجه به کیفیت شبیه‌سازی‌ها و همگنی آنها) و R/R:1/8 را شکل دهد.

کیفیت شبیه‌سازی‌های الگویی و ابزاری در تصویر فوق مشخص شده است. هر چه به عدد 100 نزدیک‌تر باشند شبیه‌سازی دقیق‌تر انجام شده است.

 

در تصویر نیز مشاهده می‌کنید که قیمت در صورت عدم استفاده از شبیه‌سازی، حد ضرر کاربران را فعال می‌نمود.

 

مثال سوم: استفاده از تحلیل کلاسیک و سطوح حمایت و مقاومت استاتیک و داینامیک

در تصویر فوق کاربر نواحی حمایت و مقاومت داینامیک و استاتیک را مشخص نموده است. با رسیدن قیمت به این نواحی ، احتمال دارد چند سناریو اتفاق بی‌افتد:

  • واکنش به مقاومت و حمایت همزمان با رسیدن به این ناحیه
  • شکست مقاومت و حمایت و پولبک
  • شکست جعلی fake breakout حمایت و مقاومت و سپس واکنش به آن
  • شکست حمایت و مقاومت بدون پولبک

و سایر سناریوها که منجر شده شبیه‌سازی‌های فیبو یک ساختار مکمل بسیار قدرتمند در کاربردی کردن تحلیل کلاسیک باشد.

 

در تصویر فوق مشاهده می‌نمائید که در موقعیت فروش اول، قیمت به ناحیه مقاومتی نرسیده  و در نتیجه معامله‌ای باز نشده است. در موقعیت خرید نیز قیمت با یک fake breakout حد ضرر معامله گران را فعال نموده است .

به‌عنوان مثال، اگر معامله‌گر در چارت بالا انتظار رسیدن قیمت به سطح 1.3737 را دارد، سیستم با کیفیت بالا امکان واکنش منفی قبل از نفوذ به این سطح، در قیمت 1.3732 را در نظر گرفته‌است. در نتیجه معامله‌گر می‌تواند اقدام به باز نمودن یک پوزیشن با دیدن واکنشات منفی در سطح ذکر شده و چینش سیستم معاملاتی خود در این سطوح نماید.


مثال چهارم: معامله با ابزار رایچیموکو و یا موینگ اوریج
یکی از متداول‌ترین روش‌های معامله در جهت روند استفاده از یک یا دو موینگ اوریج و یا ابزار ایچیموکو است که در صورت نفوذ و تثبیت قیمت در سطوح بالاتر آنها کاربران صرفا به دنبال معاملات خرید و در صورت نفوذ و یا تثبیت در سطوح زیرین آنها، کاربرا صرفا به‌دنبال معاملات فروش هستند. (و یا استفاده از تحلیل زمانی و قیمتی این ابزار در جهت تایید روند)
از عمده مشکلات این روش می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • عدم کارایی در بازار رنج (بدون روند) و آسیب جدی به سرمایه
  • عدم شناسایی نقطه خروج بهینه
  • تاخیر در ورود و خروج
  • عدم شناسایی نقطه ورود بهینه

در تصویر بالا قیمت به بالای موینگ 20 نفوذ کرده و تثبیت شده است. در نتیجه معامله‌گران احتمالا به‌دنبال معاملات خرید باشند. اما بررسی شبیه‌سازی در تصویر زیر نشان می‌دهد که در شبیه‌سازی الگویی، احتمال رنج شدن و فعال شدن حد ضرر کاربر زیاد است:

 

 

مثال پنج: استفاده از استراتژی خرید و فروش پله ای

اگر جز معامله‌گرانی هستید که معاملات پله‌ای انجام می‌دهید و پیدا کردن نقطه ورود و خروج به معاملات برای شما سخت می‌باشد و یا نقطه ورود پله‌ی بعدی معامله را نمی‌توانید تشخیص دهید، می‌توانید با شبیه‌سازی‌های فیبو رفتار معاملاتی خود را مدیریت و بهینه نمائید.

 

با بررسی سه شبیه‌سازی با کیفیت در چارت فوق متوجه می‌شویم احتمال نزول قیمت در این سطوح بیشتر است. اما دو شبیه‌سازی پیش‌بینی افت قیمت در سطح فعلی و یک شبیه‌سازی احتمال افت قیمت در سطح 0.6347 را نموده‌اند. در نتیجه کاربر می‌تواند یک پله فروش در سطح فعلی 0.63388 با حد ضرر 0.6351 و حد سود 0.6320 با R/R:1/1.3 داشته باشد. در صورت رسیدن قیمت به0.6347 و تکرار مجدد شبیه‌سازی با کیفیت در مسیر نزولی یک پوزیشن دوم با حد ضرر 0.6351 و حد سود متناسب با شبیه‌سازی داشته باشد.

در مورد سایر سبک‌های تحلیلی نیز شبیه‌سازی‌های فیبو می‌توانند ابزار مکمل بسیار قدرتمندی باشند. به‌عنوان مثال در موج شماری، برای تشخیص نقطه انتهایی یک الگو و یا میزان کشیدگی و یا کوتاه‌شدگی و یا درستی زمان و قیمت شروع یک موج شتابدار، می‌توانید از شبیه‌سازی‌های با کیفیت فیبو استفاده نمائید و نقاط ورود مناسب و یا درستی تحلیل خود در شناسایی موج را بررسی نموده وبه معامله ورود نمائید.

نکته تکمیلی: برای اطمینان بیشتر از صحت جهت معامله می‌توانید هنگامی که قیمت وارد ناحیه معاملاتی شما شد، از ai candlesticks که یک شبیه‌سازی برای تشخیص جهت حرکت یک کندل آینده است و یا شبکه عصبی بررسی دیدگاه کلی بازار استفاده نمائید.

در پست‌های آموزشی بعد به بررسی تخصصی این ابزار خواهیم پرداخت.

کامنت‌ها (0)

ارسال کامنت

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * علامت‌گذاری شده‌اند